x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce merge Bill Gates cel puţin o dată pe an în India?

De ce merge Bill Gates cel puţin o dată pe an în India?

12 Iun 2012   •   13:41
De ce merge Bill Gates cel puţin o dată pe an în India?

Fondatorul companiei Microsoft si filantropul american Bill Gates a scris pe blogul sau (www.thegatesnotes.com) de ce merge in India cel putin o data pe an, el fiind intrebat de nenumarate ori de ce a ales aceasta tara.

"India este o tara fascinanta si dinamica si invat foarte multe lucruri de la oamenii pe care ii cunosc", a scris Bill Gates. Fondatorul companiei Microsoft merge o data pe an pentru a vedea progresele realizate de fundatia sa in aceasta tara, care este prezenta in India de mult timp. Investitia in programele care lupta impotriva saraciei si maladiilor depaseste un miliard de dolari. "La inceput, ne-am axat pe prevenirea raspandirii virusului HIV/SIDA", a marturisit Bill Gates. In prezent, si guvernul indian sustine astfel de programe, iar de un an de zile nu s-a mai inregistrat niciun caz de poliomielita.

Bill Gates a mers in India si pentru a afla mai multe despre progresul acestei tari mai ales din perspectiva de dezvoltator si producator de vaccinuri si alte medicamente care pot ajuta la imbunatatirea sanatatii publice in tarile in curs de dezvoltare.

×
Subiecte în articol: bill gates india saracie hiv