x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declaratie - Regina Iordaniei se revolta

Declaratie - Regina Iordaniei se revolta

de Catalin Pruteanu    |    11 Feb 2007   •   00:00
Declaratie - Regina Iordaniei se revolta

Obligarea femeilor sa poarte valul este contrara principiilor Islamului, a declarat regina Rania al-Abdullah a Iordaniei.

Declaratiile Raniei, regina unui stat majoritar musulman, au fost facute intr-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, in timpul vizitei acesteia la Roma, provocand ecouri pro si contra in toata lumea araba.
Conform traditiei islamice, purtarea in public a valului este obligatorie pentru femei.

FRUSTRARE. "Din pacate, din cauza tuturor suspiciunilor care planeaza asupra Islamului, purtarea valului a inceput sa fie considerata de multi o problema politica, dar nu este cazul sa fie asa", a mai declarat regina iordaniana. "Exista multa frustrare in lumea araba. Multi oameni sunt furiosi din cauza ca sunt acuzati de violenta", a spus regina Rania, facand un apel catre toate persoanele tolerante sa nu cedeze si sa-si faca auzite opiniile. "In ultimii trei ani, cele mai multe victime ale terorismului au fost musulmani. Deci nu exista un razboi intre musulmani si ne-musulmani, ci intre extremisti si moderati. Ceea ce conteaza e sa nu traiesti in frica. E periculos sa renunti si sa-ti pierzi speranta, iar principalul inamic nu este terorismul sau extremismul, ci ignoranta", a afirmat regina Iordaniei in acelasi interviu.

Regina Rania al-Abdullah, considerata de Occident o altfel de Lady Di, s-a nascut in 1970 in Kuwait. Si-a terminat studiile la Universitatea Americana din Cairo cu o diploma in Business Administration, dupa care a lucrat in Iordania, la Compania Apple. In 1993 s-a casatorit cu actualul rege al Iordaniei, Abdullah, printre numeroasele ei initiative numarandu-se emanciparea femeilor si drepturile minorilor.

×
Subiecte în articol: externe regina