x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia intervine în distrugerea Amazoniei: vom lucra în direcția zero defrișări

Brazilia intervine în distrugerea Amazoniei: vom lucra în direcția zero defrișări

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   09:45
Brazilia intervine în distrugerea Amazoniei: vom lucra în direcția zero defrișări
Sursa foto: Hepta

Brazilia ar putea atinge un nivel acceptat de defrișare în cel mult doi ani, a declarat joi șeful agenției pentru protecția mediului. Anunțul apare în timp ce țara își intensifică eforturile de conservare coordonate de președintele Luiz Inacio Lula da Silva, potrivit Reuters.

Defrișările au scăzut de când Lula a preluat președinția în ianuarie. El l-a înlocuit pe președintele de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, în timpul căruia defrișarea a urcat la un nivel maxim în ultimii 15 ani.

Distrugerea în Amazonia braziliană a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2018, cu un an înainte ca Bolsonaro să preia mandatul.

Totuși, nivelul este aproape dublu față de minimul istoric pentru defrișarea Amazonului de 4.571 de kilometri pătrați stabilit în 2012.

Rodrigo Agostinho, șeful agenției federale de control de mediu din țară, Ibama, a declarat joi că guvernul va continua să lucreze din greu pentru a reduce în continuare defrișările.

„Cine știe, în unul sau doi ani am putea atinge cifrele din 2012 și vom lucra în direcția zero defrișări”, a spus Agostinho.

Lula s-a angajat să pună capăt defrișărilor până în 2030.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: defrisari brazilia