x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mea culpa! Consilierul lui Zelenski a demisionat, după ce a făcut un comentariu folosit de propaganda rusă

Mea culpa! Consilierul lui Zelenski a demisionat, după ce a făcut un comentariu folosit de propaganda rusă

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   11:51
Mea culpa! Consilierul lui Zelenski a demisionat, după ce a făcut un comentariu folosit de propaganda rusă
Sursa foto: Hepta

Un consilier prezidențial ucrainean a demisionat, după ce a sugerat că Ucraina a doborât racheta care a lovit blocul din Dnipro. Informația a fost preluată de propagandiștii ruși.

Consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych și-a prezentat demisia marți, în fața președintelui Ucrainei, Volodmir Zelenski, potrivit Sky News. Consilierul a făcut comentarii controversate, după ce o rachetă a rușilor a lovit un bloc de apartamente din Dnipro, omorând cel puțin 41 de persoane.

Inițial, Arestovici a declarat că sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a doborât racheta rusească Kh-22. Aceste comentarii au fost rapid preluate de propagandiștii ruși, care au susținut că imobilul a fost lovit de o rachetă de apărare ucraineană.

Fostul consilier prezidențial a spus ulterior că Ucraina nu avea capacitatea de a doborî tipul de rachetă lansat de Rusia.

Demisia a fost anunțată și pe Facebook.

„Îmi prezint scuzele mele sincere victimelor și rudelor acestora, locuitorilor din Dnipro și tuturor celor care au fost profund răniți de versiunea mea prematur eronată cu privire la motivul pentru care racheta rusă a lovit o clădire rezidențială", scrie în mesajul lui Arestovici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: demisie consilier zelenski