x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demisie de dragul familiei

Demisie de dragul familiei

de Anca Aldea    |    14 Aug 2007   •   00:00
Demisie de dragul familiei
Sursa foto: JONATHAN ERNST/

Consilierul politic al preşedintelui american rupe răndurile Administraţiei de la Washington, renunţănd la funcţia sa oficială.

Karl Rove va demisiona la sfărşitul lui august. "Pur şi simplu cred că a venit momentul. Demisionez de dragul familiei", a declarat consilierul pentru cotidianul Wall Street Journal.

DECIZIE LA TIMP. Zvonuri legate de părăsirea funcţiei de către Rove au circulat incă din 2006. Decizia a fost insă amănată in contextul in care democraţii au căştigat alegerile legislative parţiale, iar dezbaterile despre imigraţie şi situaţia din Irak s-au inteţit in SUA. Apoi, şeful administraţiei prezidenţiale, Josh Bolten, i-a informat pe consilierii lui Bush că, dacă nu se vor retrage acum, vor rămăne in funcţii pănă la 20 ianuarie 2009. Acesta este momentul in care consilierul politic al preşedintelui s-a decis să renunţe la funcţie.

Ca apropiat al familiei Bush şi arhitect-cheie al strategiei de campanie a preşedintelui pentru al doilea mandat la Casa Albă, Rove se va bucura in continuare de atenţia liderului american, scrie presa europeană.

Cănd consilierul a aflat că ar putea fi anchetat pentru o scurgere de informaţii legate de dezvăluirea identităţii unui agent CIA, şeful lui Rove, George W. Bush, a calmat spiritele, oferindu-i toată susţinerea.

Există astăzi voci care incă afirmă că Rove demisionează pentru a evita audierile in Congres. Dar procurorii au decis deja că prietenul lui Bush nu va fi acuzat in acest dosar, scrie ziarul britanic The Times.

×
Subiecte în articol: externe