x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Democratul italo-american Bill de Blasio este noul primar al New York-ului

Democratul italo-american Bill de Blasio este noul primar al New York-ului

06 Noi 2013   •   08:47
Democratul italo-american Bill de Blasio este noul primar al New York-ului

"Mulțumesc New York City", a postat pe Twitter campania sa, la scurt timp după închiderea secțiilor de votare, cu o fotografie a lui De Blasio, a soției sale și celor doi copii ai lor metiși. De Blasio îi va succeda miliardarului Michael Bloomberg la 1 ianuarie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Bill de Blasio, un italo-american de 52 de ani căsătorit cu o afro-americană, cu idei solid ancorate la stânga, l-a zdrobit pe adversarul său republican Joe Lhota, potrivit rezultatelor preliminare oferite de mass-media americană.

De Blasio se definește ca un politician apropiat social-democrației europene, iar printre promisiunile sale că va face o "schimbare fundamentală" după cei 12 ani ai unui Bloomberg pro-business, se numără construcția a 200.000 de locuințe sociale și o creștere a impozitelor pentru cei cu venituri de peste jumătate de milion de dolari.

Sondajele îl creditaseră cu o victorie zdrobitoare asupra rivalului său republican, cu o marjă de 45 de puncte procentuale. O diferență ce îi oferă lui De Blasio un mandat politic puternic, dar și un buget de circa 50 de miliarde de euro în mâinile acestui politician care nu are niciun fel de experiență în administrație, nota pe de altă parte, marți, ziarul spaniol El Mundo.

×