x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Demonstrații violente la Washington în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump

VIDEO - Demonstrații violente la Washington în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump

20 Ian 2017   •   18:50
VIDEO - Demonstrații violente la Washington în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump

Un grup de câteva sute de protestatari mascaţi cu cagule şi care manifestează la Washington împotriva învestirii lui Donald Trump ca preşedinte al SUA s-au confruntat cu forţele de ordine în apropierea Casei Albe, relatează mass-media internaţională. 

Manifestanţii violenţi au spart vitrinele magazinelor şi geamurile autoturismelor în zonă, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. 

Vitrina unei cafenele Starbucks a fost complet spartă, cu numai două ore înaintea ceremoniei de depunere a jurământului de către Donald Trump, care va deveni al 45-lea preşedinte al SUA. 

De asemenea, au fost sparte şi geamurile unor oficii bancare, restaurante fast-food şi magazine din apropiere şi au fost răsturnate pubele de gunoi. O persoană care a fost rănită la cap a fost preluată de o ambulanţă. 

Alte incidente au mai avut loc şi anterior, când tot protestatari anti-Trump au încercat să blocheze accesul simpatizanţilor acestuia la ceremonia de învestire. 

''Este păcat'', a spus un partizan al lui Donald Trump care purta o şapcă cu sloganul 'Make America Great Again', folosit în campania electorală de către miliardarul american. 

Sute de mii de persoane, partizani şi opozanţi ai lui Donald Trump, asistă la ceremonia de depunere a jurământului, pe esplanada din faţa Capitoliului, de către noul preşedinte al SUA.AGERPRES

×