x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Departamentul Justiției al SUA refuză să publice mandatul de percheziție de la reședința lui Donald Trump

Departamentul Justiției al SUA refuză să publice mandatul de percheziție de la reședința lui Donald Trump

16 Aug 2022   •   09:33
Departamentul Justiției al SUA refuză să publice mandatul de percheziție de la reședința lui Donald Trump
Sursa foto: Hepta

Departamentul Justiţiei al SUA nu vrea să publice motivele percheziției de la proprietatea din Florida a fostului președinte Donald Trump, scrie Reuters . s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.

FBI a întreprins, săptămâna trecută, o acțiune la reședința Mar-a-Lago a fostului șef de la Casa Alba, prima în istorie. 

Donald Trump a numit percheziția o ''vânătoare de vrăjitoare''.

Totodată, mai multe organizații, precum și media americane, au cerut în instanță publicarea documentului de percheziție pentru a afla motivele. Însă  Departamentul Justiţiei a motivat, luni, că acest lucru ''ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs''.

Anterior, un judecător a făcut public mandatul, la cererea procurorilor, și lista documentelor confiscate. 

Trum consideră că acțiunea este politică și a acuzat FBI că i-ar f i sustras mai multe pașapoarte. 

''Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte,unul expirat, împreună cu restul. 'Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!'', a scris Trump pe reţeaua proprie de socializare Truth Social.

 

×
Subiecte în articol: donald trump fbi