x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputaţii britanici doresc audierea lui Rubert Murdoch în scandalul interceptărilor ilegale

Deputaţii britanici doresc audierea lui Rubert Murdoch în scandalul interceptărilor ilegale

de Marina Constantinoiu    |    12 Iul 2011   •   18:33

Membrii Camerei Comunelor din Marea Britanie cer audierea magnatului Rupert Murdoch, proprietarul grupului News Corporation, in scandalul interceptarii convorbirilor telefonice ilegale de catre jurnalisti de-ai trustului sau, informeaza AFP.

Comisia pentru Mass-Media din Camera Comunelor doreste si audierea lui James Murdoch, presedintele News International, si a Rebekai Brooks, directorul-general al trustului media, a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei.

Se pare ca inchiderea publicatiei News of the World, detinuta de News Corporation, cu o istorie de 168 de ani, care a reusit sa ajunga printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu pune capat scandalului interceptarilor telefonice, care a nemultumit cele cateva milioane de cititori.

James Murdoch, presedintele News International, este cel care a decis sa inchida tabloidul ce face obiectul unei ample anchete vizand procedeele adoptate de mai multi ani pentru obtinerea de informatii - interceptarea convorbirilor telefonice ilegale a numeroase figuri ale vietii publice, dar si folosirea unor informatori platiti din politie.

×