x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de polițiști

Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de polițiști

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   23:40
Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de polițiști
Sursa foto: Hepta

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a dezvăluit că un efectiv de aproximativ 35.000 de polițiști va fi probabil desfășurat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care va avea loc anul viitor pe râul Sena.

"Ceremonia va necesita un angajament de securitate cu totul excepțional", a insistat Darmarin.

"Este pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice sau a marilor evenimente sportive când o Ceremonie va avea loc în afara stadionului.

"Vor fi sute de mii de spectatori care vor vedea Ceremonia în persoană și multe milioane de telespectatori".

Darmanin a promis că vor fi oferite mai multe informații despre măsurile de securitate în lunile următoare, dar a recunoscut că atacurile cibernetice și dronele reprezintă o preocupare majoră.

Ceremonia va cuprinde o procesiune pe râu, cu aproximativ 160 de ambarcațiuni care vor transporta sportivii din peste 200 de echipe pe o distanță de șase kilometri.

Inițial fusese sugerată o cifră de aproximativ 600.000 de persoane care vor participa, cu aproximativ o jumătate de milion de persoane care vor putea urmări gratuit de la zonele publice Upper Quay de pe traseu, deși în presa franceză s-a speculat că acest număr ar putea fi redus.

Intrarea în aceste zone va fi gratuită, dar spectatorii vor trebui să solicite un bilet pentru a participa, iar zona va fi supusă unei scanări de securitate într-un perimetru antiterorist, deși detaliile specifice nu au fost încă dezvăluite.

"Vom proiecta, dezvolta, finanța și organiza o platformă de înregistrare securizată", a explicat Darmanin.

"Este un instrument care va fi esențial pentru a reglementa toate fluxurile care îi vor preocupa pe parizienii și turiștii care vor asista la această ceremonie de deschidere".

De asemenea, este probabil ca spectatorii care se vor înscrie să fie supuși unui proces de control de securitate înainte de ziua respectivă.

Traseul concursului fluvial începe de la Pont d'Austerlitz și continuă până la Pont d'Iéna, în apropiere de Trocadero, unde va avea loc ceremonia de deschidere, la umbra Turnului Eiffel.

Se preconizează că forțele de pe cheiurile superioare vor fi suplimentate cu încă 2.000 de polițiști municipali.

Un număr similar de agenți de securitate privați este așteptat să fie desfășurat pe Lower Quays, unde biletele au prețuri cuprinse între 90 de euro și 2.700 de euro.

Protecția demnitarilor prezenți va fi asigurată de forțele speciale.

Darmanin s-a alăturat președintelui Paris 2024, Tony Estanguet, primarului Parisului, Anne Hidalgo, și ministrului Sportului și ministrului Jocurilor Olimpice și Paralimpice, Amélie Oudéa-Castéra, pentru a semna un document oficial.

Acesta urma să sublinieze "principiile directoare care distribuie responsabilitățile noastre pentru a asigura securitatea Ceremoniei", a explicat Darmanin.

"Vor fi Jocuri bine organizate în condiții de securitate perfectă".

Se înțelege că o primă repetiție a Ceremoniei de deschidere va avea loc probabil în luna iulie a acestui an, cu aproximativ 40 de ambarcațiuni implicate pe râu.

Ceremonia de deschidere a Paris 2024 este programată pentru vineri, 26 iulie 2024.

În urmă cu un an, Darmanin a fost aspru criticat după ce a insistat că haosul de dinaintea finalei UEFA Champions League dintre Real Madrid și Liverpool s-a datorat unor bilete false.

Spectatorii au rămas blocați în fața Stade de France, iar o anchetă a condamnat ulterior măsurile luate de UEFA, de autoritățile stadionului și forțele de securitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deschidere jo paris 2024