x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire arheologică: Spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

Descoperire arheologică: Spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   22:00
Descoperire arheologică: Spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori
Sursa foto: Hepta

Gustări romane antice au fost găsite în săpăturile de la Colosseum. Se pare că spectatorii din arena de gladiatori din Roma consumau măsline, fructe și nuci în timpul evenimentelor sângeroase, au descoperit arheologii.

Fragmente de smochine, struguri, cireșe, mure, nuci și altele au fost descoperite în situl arheologic. De asemenea, arheologii au găsit oase de urși și de feline mari care probabil au fost folosite în jocurile din arenă.

Descoperirile au fost făcute de arheologii care au examinat canalele monumentului vechi de 2.000 de ani, potrivit BBC.

Relicvele oferă o imagine asupra „experienței și obiceiurilor celor care veneau în acest loc în timpul zilelor lungi dedicate spectacolelor", a declarat Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum.

Studiul a început în ianuarie 2021 și a presupus curățarea a aproximativ 70 de metri de canale de scurgere și canalizare sub Colosseum.

Arhitecții și arheologii specialiști au folosit roboți ghidați de cabluri pentru a naviga prin sistemul complex de drenaj al arenei, ajutându-i să înțeleagă viața de zi cu zi din Roma antică, precum și structurile hidraulice vechi, au declarat cercetătorii.

Colosseum a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman și era faimos pentru că găzduia lupte de gladiatori și alte spectacole publice în fața unor mulțimi de zeci de mii de oameni. În timpul săpăturilor au mai fost descoperite monede antice din diferite perioade ale Imperiului Roman.

×
Subiecte în articol: colosseum gladiatori