x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire ISTORICĂ legată de asasinarea lui JFK: Film color document, ţinut timp de 49 de ani într-un dulap din bucătărie (VIDEO)

Descoperire ISTORICĂ legată de asasinarea lui JFK: Film color document, ţinut timp de 49 de ani într-un dulap din bucătărie (VIDEO)

22 Noi 2012   •   11:06
Descoperire ISTORICĂ legată de asasinarea lui JFK: Film color document, ţinut timp de 49 de ani într-un dulap din bucătărie (VIDEO)

Asasinarea lui John F. Kennedy a fost un moment care a avut un imapct major asupra istoriei Americii. Motiv pentru care Alyssa Leverton a ales ca proiectul şcolar să aibă ca subiect acest asasinat, scrie bigcountryhomepage.com.

"Am fost foarte intrigată de toate teoriile conspiraţiei şi de tot ceea a urmat acestui eveniment", a declarat tânăra, care, în momentul în care a ales acest subiect habar nu avea cât de multe lucruri va descoperi.

"M-am implicat enorm în acest proiect şi cred că a meritat", povesteşte Leverton.

Profesorul Alyssei a prezentat lucrarea fetei în cadrul unei competiţii statale. Directorul şcolii la care învaţă tânăra a fost atât de impresionat de proiect încât a vorbit despre el peste tot şi cu oricine. Aşa au apărut în peisaj soţii Jan şi Bobby Lemons.

"Bobby, cred, mi-a spus atunci că deţine un film", povesteşte Mark Merrell, directorul şcolii în care învaţă Alyssa.

Cei doi i-au arătat lui Merrell un film de 8 mm, care s-a dovedit a fi singurul material video color făcut în cadrul investigaţiei din 1964, la câteva luni după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy.

În video poate fi văzut locul în care a fost asasinat JFK.

"Nu m-am gândit că acest film poate interesa pe cineva. Am crezut că toată lumea are astfel de filmuleţe", mărturiseşte Bobby Lemons.

În prezent, acest film se află la Muzeul din Dallas. Soţii Lemons au donat acest film pentru ca toată lumea să-l poată vedea.

×