x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Despăgubire URIAŞA pentru moartea a doi turişti ungari în SUA

Despăgubire URIAŞA pentru moartea a doi turişti ungari în SUA

de Istvan Deak    |    11 Mai 2012   •   18:21

Familiile a doi tineri turisti ungari, care si-au pierdut viata intr-un accident pe raul Delaware (estul SUA) vor primi 15 milioane de dolari despagubire, dupa negocierea unui acord in acest sens, relateaza AFP, care citeaza o decizie anuntata de un tribunal din Philadelphia.

Dora Bernadett Schwendtner (in varsta de 16 ani) si Szabolcs Prem (in varsta de 20 de ani) si-au pierdut viata in iulie 2010, cand o barja a intrat in coliziune cu "duck boat'-ul (vehicul-amfibie) in care acestia se aflau. Alti 18 turisti care se aflau la bord, dar au supravietuit accidentului, isi vor imparti o despagubire de 2 milioane de dolari.

In momentul dramei, pilotul remorcherului care conducea barja de 75 de metri vorbea la telefon, discutand cu sotia sa despre o urgenta medicala vizandu-l pe fiul lor in varsta de 5 ani. Cabina de pilotaj in care se afla acesta avea mai multe unghiuri moarte, ceea ce a facut ca barbatul sa nu poata vedea ce s-a intamplat. Pe de alta parte, vehiculul-amfibie avea probleme mecanice si anuntase prin statia radio unde este localizat. Numai ca pilotul remorcherului daduse volumul statiei la minimum, pentru a se putea concentra la discutiile telefonice cu sotia.

Acordul a fost incheiat dupa doua zile in care au fost depuse mai multe marturii in fata unei instante federale din Philadelphia si pune capat unei proceduri care s-ar fi putut prelungi foarte mult.

×
Subiecte în articol: Ungaria justitie despăgubiri turism sua