x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Detalii șocante despre autorul atacului armat de la Universitatea din Oregon. Identitatea lui a ieșit la iveală

Detalii șocante despre autorul atacului armat de la Universitatea din Oregon. Identitatea lui a ieșit la iveală

02 Oct 2015   •   11:14
Detalii șocante despre autorul atacului armat de la Universitatea din Oregon. Identitatea lui a ieșit la iveală

„Omorând mai mulți oameni, ajungi mai ușor centrul atenției”, pare să fi fost motto-ul criminalului american ucis de polițiștii în timpul atacului din campusul universitar din Oregon.

Asasinul de 26 de ani, care conform noului bilanț oferit de poliție a ucis 10 studenți, era născut în Marea Britanie și locuia cu mama sa, scrie http://dailymail.co.uk.

Identitatea acestuia a ieșit la iveală. Conform datelor pe care autorul atacului, Chris Harper-Mercer, le-a oferit pe o rețea de socializare se considera „un republican conservator” și „nu era religios”. Astfel, înainte de a-și împușca victimele, le-a întrebat dacă sunt creștine.

Pe același site, s-a putut observa că a downloadat documentarul BBC This World Surviving Sandy Hook și că și-a exprimat admirația față de Vester Flanagan, jurnalistul de culoare care și-a ucis foștii colegi în luna August.

O sursă a declarat pentru The New York Times că tânărul părea „nervos și plin de ură”, lucru reflectat în postările sale de pe diferitele platforme de socializare. Mercer obișnuia să critice superficialitatea oamenilor și se arăta deranjat de obsesia lor pentru lucruri materiale.

Mai mult decât atât, el își făcuse cont pe un site de matrimoniale dedicat persoanelor „spirituale”, unde căuta o parteneră de viață asemenea lui.

Ultimele date oferite din autoritățile din Oregon arată că 10 persoane au fost ucise și alte 7 rănite. Este neclar încă dacă printre cei 10 morți se numără și autorul atacului.

La momentul atacului, Harper-Mercer avea asupra sa o arumura, trei pistoale și o pușcă.

 

×