x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - VIDEO - Dezastru în Italia. Pod prăbuşit la Genova: Cel puţin 30 de morţi

UPDATE - VIDEO - Dezastru în Italia. Pod prăbuşit la Genova: Cel puţin 30 de morţi

14 Aug 2018   •   14:11
UPDATE - VIDEO - Dezastru în Italia. Pod prăbuşit la Genova: Cel puţin 30 de morţi

UPDATE Matteo Salvini a anunțat cu puțin timp în urmă că numărul morților a ajuns la 30.

UPDATE Cel puţin 22 persoane au murit în urma tragediei de la Genova, unde o porţiune dintr-un pod de pe autostrada A10 s-a prăbuşit peste o cale ferată şi mai multe clădiri, a declarat la televiziune viceministrul italian al infrastructurii, Edoardo Rixi, transmit Reuters şi AFP.

"Din păcate, confirm că sunt 22 morţi, şi bilanţul riscă să se agraveze", a spus Rixi.

Potrivit AFP, directorul centrului pentru apeluri de urgenţă din Genova a vorbit anterior de "zeci de victime", fără a preciza însă dacă este vorba de morţi sau de răniţi.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea. Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând de o uzină de energie, uzină în care - dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia - nu se afla decât o echipă de întreţinere.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), pe fondul unor ploi torenţiale.

Potrivit Reuters, podul - care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălţime de 50 de metri - a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundaţiei, subliniind că podul era monitorizat constant.

Un martor a declarat pentru postul de televiziune Sky Italia că pe pod se aflau în momentul prăbuşirii opt sau nouă maşini.AGERPRES

 O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol, au anunţat serviciile de pompieri, transmit AFP, Reuters şi dpa. 

Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială dar unde exista locuințe.


Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbuşit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie. 

___________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________

Deocamdată nu se cunoaşte dacă există victime. 

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri. 

Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a viaductului.AGERPRES

___________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________

×