x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluiri INCREDIBILE în cartea No Easy Day, care descrie acţiunea de comando soldată cu uciderea lui Osama Bin Laden

Dezvăluiri INCREDIBILE în cartea No Easy Day, care descrie acţiunea de comando soldată cu uciderea lui Osama Bin Laden

29 Aug 2012   •   15:09
Dezvăluiri INCREDIBILE în cartea No Easy Day, care descrie acţiunea de comando soldată cu uciderea lui Osama Bin Laden

Presa americana a intrat in posesia unui exemplar al cartii No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama bin Laden, in care unul dintre membrii SEAL Team Six, comando-ul insarcinat cu eliminarea lui Bin Laden, descrie, sub pseudonimul Mark Owen, actiunea care a avut loc la 1 mai anul trecut.

In cartea a carei lansare a fost devansata cu o saptamana, pe 4 septembrie, soldatul american, a carui identitate a fost devoalata pe cateva site-uri islamiste, scrie ca Bin Laden era deja impuscat in cap in momentul in care, impreuna cu cinci camarazi, a ajuns in camera in care se afla teroristul.

"A fost atins de un glont SEAL, nu stiu insa cine l-a tras. Era intins pe jos si nu era inarmat. Avea in apropiere doua arme, dar acestea nu erau incarcate. Am fost antrenati pentru o rezistenta acerba, dar nu a fost deloc asa", a scris Owen, care a oferit si alte cateva detalii deloc onorante pentru Casa Alba.

"Dupa misiune am fost felicitati personal de presedintele Obama. Alaturi de el s-a aflat si Joe Biden (n.n. - vicepresedintele SUA), care a facut niste glume la fel de proaste ca ale unchiului invitat din greseala la masa de Craciun", mai scrie soldatul american, care spune ca Bin Laden nu a avut parte de o inmormantare conforma ritului musulman, asa cum autoritatile de la Washington au pretins.

×