x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Din înţelepciunea poliţiei britanice: "Guma de mestecat e folosită ca o monedă, în România".

Din înţelepciunea poliţiei britanice: "Guma de mestecat e folosită ca o monedă, în România".

17 Feb 2012   •   13:06
Din înţelepciunea poliţiei britanice: "Guma de mestecat e folosită ca o monedă, în România".

Guma de mestecat este un produs foarte cautat in Romania, avand o valoare atat de mare incat este folosita in loc de bani, la tranzactiile stradale.

Aceasta este concluzia la care au ajuns jurnalistii de la publicatia britanica Worcester News, intervievand politistii care au prins doi romani, acuzati ca ar fi furat guma de mestecat in valoare de 800 de lire sterline.

"Doi romani au fost inchisi dupa ce au recunoscut ca au furat guma de mestecat in valoare de 800 de lire sterline din supermarketurile din Worcestershire. Politia a avertizat deja magazinele sa-si sporeasca paza si sa se astepte la furturi masive de guma de mestecat. Guma este vizata de hotii din Europa de Est care o trimit in Romania, unde este folosita ca un fel de moneda", scrie Worcester News.

Hotii, Constantin Barbu, de 31 de ani si Bogdan-Constantin Panait, de 23, au fost condamnati la sapte zile de inchisoare. Cei doi si-au recunoscut faptele, adaugand ca venisera in Marea Britanie in cautare de lucru, insa nu reusisera sa se angajeze nicaieri. Cum ramasesera fara bani, au incercat sa vanda guma furata pentru a obtine bani de avion si a se intoarce in Romania.

Judecatorul care i-a condamnat, pe nume Nigel Cadbury, spune ca a decis incarcerarea lor pentru ca nu avea cum sa-i amendeze si nici nu avea rost sa-i puna la munca in folosul comunitatii, de vreme ce intentioneaza sa se intoarca in Romania.

Desi este prima data cand se fura guma de mestecat in cantitati mari, in Worcestershire, politia spune ca furturile au devenit o problema majora in districtul West Mercia, de care orasul apartine.

"Exista cazuri in care s-a furat marfa in valoare de 1.000 de lire sterline intr-o singura noapte. Hotii sunt mana in mana cu bandele criminale din Romania. Guma ajunge, in cele din urma, in Romania, unde are o valoare de strada foarte mare. Este folosita ca o moneda, la unele tranzactii", a declarat seful politiei districtuale, David Walton.

×