x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Din seria “Am cunoscut şi câini milionari”, azi, un caz din Belarus

Din seria “Am cunoscut şi câini milionari”, azi, un caz din Belarus

01 Apr 2013   •   16:19
Din seria “Am cunoscut şi câini milionari”, azi, un caz din Belarus

Un câine dintr-o localitate din Belarus a moştenit circa 1 milion de dolari de la un cetăţean american de origine belarusă, informează RIA Novosti, citând cotidianul local Respublika, potrivit agerpres.ro.

Câinele în vârstă de zece ani, pe nume Julik (Ştrengarul), a moştenit averea de la defunctul John Fyodorov, care s-a născut în satul Budoşka, dar care a emigrat în SUA după Cel de-al Doilea Război Mondial.
Potrivit stăpânului lui Julik, Vasili Potapov, Fyodorov a vizitat sătuleţul din Belarus în 2007 şi a spus că acest câine îi aminteşte de câinele său Valet, care a murit în anii '50. Valet era bolnav în perioada respectivă, iar Fyodorov a avut de ales între a-i asigura o operaţie scumpă sau a cumpăra un bilet către Sacramento. Bărbatul a ales cea de-a doua variantă, câinele a murit, iar el nu s-a putut ierta niciodată pentru acest lucru.

Maria Protasenia, o avocată din Minsk, a confirmat că un cont bancar special a fost deschis pe numele câinelui şi că acesta conţine la ora actuală 993.700 de dolari. În conformitate cu ultima dorinţă a lui Fyodorov, câinele are cum propria lui cameră cu un pat imens şi o plasmă, are o dietă echilibrată şi se bucură de plimbări în aer liber şi de îmbăieri de două ori pe zi.

De asemenea, are dreptul să călătorească o dată pe an în orice ţară de pe Glob, pe care câinele o va alege indicând, cu nasul, o locaţie pe o hartă a lumii. Pentru anul acesta, stăpânul său speră că prima destinaţie va fi Paris.

×