x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Din topul Forbes in inchisoare - Magnatul-peste

Din topul Forbes in inchisoare - Magnatul-peste

de George Daniel Ripa    |    12 Ian 2007   •   00:00
Din topul Forbes in inchisoare  -  Magnatul-peste

Mihail Prohorov, unul dintre cei mai bogati magnati rusi, aflat pe locul 89 in topul celor mai avuti oameni de afaceri din lume, a fost arestat de autoritatile franceze, sub acuzatia de proxenetism, informeaza publicatia ruseasca Vedemosti.

Mihail Prohorov (foto), unul dintre cei mai bogati magnati rusi, aflat pe locul 89 in topul celor mai avuti oameni de afaceri din lume, a fost arestat de autoritatile franceze, sub acuzatia de proxenetism, informeaza publicatia ruseasca Vedemosti. Prohorov, in varsta de 41 de ani, a fost arestat marti, pe cand se afla in statiunea montana Courchevel, din Alpii francezi.

Arestarea magnatului rus a survenit in timpul unui raid organizat de politia lyoneza, interventie ce facea parte dintr-un program mai vast de combatere a prostitutiei. Jurnalistii agentiei France Presse relateaza ca Prohorov era un obisnuit al celebrei statiuni din Alpi si ca a devenit cunoscut in acest loc pentru petrecerile grandioase pe care le oferea aici prietenilor sai. La aceste petreceri erau nelipsite prostituatele de lux. Rusul este anchetat si pentru alte afaceri, cum ar fi traficul de droguri si spalarea de bani.

AVUTIE. Prohorov detine 54,8% din compania ruseasca Norilsk Nickel, cel mai mare producator de nichel si platina din lume, dar si 51% din compania Polyus Zoloto, cea mai mare firma de extractie de aur din Rusia. Magnatul rus are o avere estimata la 6,5 miliarde de dolari.
D’ale globalizarii - Taxa "problema"
Pana in luna martie, Romania trebuie sa elimine sau sa modifice modul de calcul a taxei de prima inmatriculare. In caz contrar, UE va declansa procedura de trimitere in justitie. Comisarul european pentru Impozitare, Kovacs Laszlo, a apreciat ca taxa de prima inmatriculare instituita de Romania este neconforma cu normele UE, desi este legala. Modul de functionare a taxei si nu existenta in sine a ei este problema UE, o taxa similara existand in 16 state membre ale UE. Formula utilizata de autoritatile romane pentru calcularea taxei dezavantajeaza autoturismele second-hand, importate din UE, si avantajeaza piata masinilor autohtone. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: externe