x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erik Izraelewicz, directorul Le Monde, a murit la redacţie

Erik Izraelewicz, directorul Le Monde, a murit la redacţie

de Marina Constantinoiu    |    28 Noi 2012   •   18:00

Erik Izraelewicz, director al redacţiilor Le Monde, a murit marţi, la vârsta de 58 de ani, anunţă chiar cotidianul francez în ediţia sa online.

Licenţiat al HEC şi al Centrului de Formare a Jurnaliştilor (CFJ, din Paris), el şi-a început cariera ca jurnalist economic la săptămânalul L'Usine nouvelle. În 1981, s-a angajat la bimensualul L'Expansion, apoi a participat, în 1985, la crearea publicaţiei La Tribune de l'economie.

Erik Izraelewicz şi-a făcut debutul în aprilie 1986 ca jurnalist la departamentul economic, specializându-se în bănci, asigurări şi conjunctura financiară franceză. Timp de un an, între 1993 şi 1994, a fost plecat la New York, în calitate de corespondent. În 1996 a fost numit redactor-şef. A părăsit ziarul în ianuarie 2000 şi s-a angajat la cotidianul economic Les Echos în calitate de redactor-şef şi editorialist, fiind însărcinat cu dezvoltarea rubricii “Idei”.

În februarie 2011, după ce a mai trecut şi prin echipa La Tribune, a fost numit director al redacţiilor Le Monde, fiind şi membru al consiliului director al Grupului Le Monde.

"Erik s-a simţit rău spre sfârşitul după-amiezei, în redacţie, unde a primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost internat la spitalul Salpêtrière, unde a murit la începutul serii", a anunţat preşedintele-director Louis Dreyfus.

Pasionat de profesia sa, Erik Izraelewicz a scris şi câteva cărţi, dintre care două despre China ("Quand la Chine change le monde" în 2004 şi "L'Arrogance chinoise" în 2011, ambele publicate de editura Grasset).

Preşedintele francez Francois Hollande şi-a exprimat "profunda tristeţe" şi a adus un omagiu "unui economist de reputat, unui profesionist renumit şi unui om exigent şi generos". "Franţa a pierdut un jurnalist de mare talent, respectat de toată lumea", a adăugat preşedintele francez într-un comunicat.


×
Subiecte în articol: le monde