x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Divorţ “Pitbull” în familia Sarkozy

Divorţ “Pitbull” în familia Sarkozy

de Sînziana Stancu    |    05 Dec 2010   •   18:48
Divorţ “Pitbull” în familia Sarkozy
Sursa foto: Philippe Wojazer/Reuters

141158-reutersphilippe-wojazer-2010-12-01t180142z-151541813-gm1e6c205je01-rtrmadp-3-france-copy.jpgDupă o nuntă care a făcut furori în înalta societate din New York, pe fratele mai mic al preşedintelui francez îl aşteaptă un divorţ răsunător.

Olivier Sarkozy, fratele cel mic al preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, este ameninţat cu o veritabilă dramă americană, la scenariul căreia contribuie frumoasa lui soţie, Charlotte, care îl ameninţă cu un avocat de divorţuri poreclit “Pitbull-ul”, dezvăluie Daily Mail.

Charlotte, care vrea să divorţeze de Olivier, vrea să modifice contractul prenupţial în folosul ei, astfel încât să obţină o parte mult mai mare din averea multimilionarului său soţ. A şi făcut primii paşi săptămâna trecută, când “Pitbull-ul” doamnei Charlotte Sarkozy i-a cerut instanţei să anuleze contractul prenupţial, care fusese încheiat în Franţa, pe motiv că nu ar mai fi valabil în Statele Unite, mai ales că soţii Olivier şi Charlotte Sarkozy sunt, de fapt, cetăţeni newyorkezi. Iniţial, contractul prenupţial fusese încheiat în favoarea ei, pentru a-i proteja averea, fiind atunci mai bogată decât el. Cu timpul, lucrurile s-au inversat, Olivier, după mai bine de zece ani de succes profesional, devenind mult mai bogat decât soţia lui.

La mijloc se află împărţirea unei averi care între timp a ajuns la mai multe miliarde de dolari. Aceasta include, între altele, case de vacanţă în Hampton şi la Paris, o colecţie de artă modernă şi o locuinţă în exclusivistul Manhattan, în Upper East Side, care a aparţinut pe vremuri fotografului Richard Avedon şi care a fost prezentată în tot felul de reviste de stil  şi de design şi care a găzduit numeroase expoziţii de artă.

Olivier, în vârstă de 41 de ani,  care are dublă cetăţenie – franceză şi americană – , vorbeşte engleza cu accent american. Este, de fapt, fratele vitreg al preşedintelui francez, mama lui căsătorindu-se cu un diplomat american, când Olivier avea 7 ani. Şi-a petrecut copilăria în Zambia şi Egipt. Cu toate că erau fraţi vitregi, Olivier şi Nicolas au avut legături strânse şi s-au vizitat mereu, mai ales când au devenit adulţi.

Olivier a întâlnit-o pe Charlotte Bernard (40 de ani), care provine dintr-o familie franceză de vază, la New York. Charlotte este scriitoare. După o romanţă tulburătoare, s-au hotărât să se căsătorească pe Insula Nantucket în 1997. Nunta lor din America a fost urmată de o ceremonie nupţială franceză, prezidată de Nicolas Sarkozy, care era atunci primar al Neuilly-sur-Seine, cocheta suburbie pariziană. Contractul prenupţial a fost încheiat în Franţa. Cuplul are doi copii. Dacă avocatul soţiei lui Olivier obţine anularea contractului prenupţial încheiat în Franţa, urmează ca întreaga avere a soţilor Olivier şi Charlotte Sarkozy să se împartă aproape în mod egal.

×
Subiecte în articol: externe