x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia

Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia

de Mediafax    |    09 Aug 2012   •   12:16
Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia

Doi italieni acuzati ca in 2008 au omorat un roman de 20 de ani care intentiona sa ii denunte pentru ca l-au exploatat sexual au fost condamnati la detentie pe viata de o instanta din Italia, cercetarile in acest caz fiind facute de autoritatile italiene cu sprijinul procurorilor DIICOT Craiova.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, in cooperare cu autoritatile judiciare italiene, au facut cercetari fata de Gianina Pistroescu si Sergio Benazzo, in cadrul unei cereri de asistenta judiciara internationala transmisa de catre Parchetul de pe langa Tribunalul din Ferrara, se arata intr-un comunicat de presa de joi al DIICOT.

Cei doi italieni au fost cercetati pentru trafic de persoane, omor calificat si profanare de cadavre, dupa ce in cursul anului 2008 au exploatat sexual si au ucis un cetatean roman, in varsta de 20 de ani.

"Din cercetari a rezultat ca, la data de 16 februarie 2008, inculpatii au ucis-o pe victima B.P., intrucat intentiona sa-i denunte autoritatilor italiene. Victima a fost ucisa prin aplicarea de lovituri cu un ciocan in zona capului, iar inculpatii au incendiat trupul acesteia si au abandonat cadavrul carbonizat intr-un loc izolat, la marginea unei paduri din localitatea Zocca di Ro Ferrarese", a precizat DIICOT.

Procurorii DIICOT au documentat activitatea infractionala a inculpatilor si au transmis probele obtinute autoritatilor judiciare italiene.

In urma probelor administrate in cauza, Gianina Pistroescu si Sergio Benazzo au fost trimisi in judecata, Corte di Assise Ferrara dispunand, in prima instanta, condamnarea acestora la pedeapsa detentiunii pe viata.

×