x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi militari ucraineni au fost uciși în Germania de un rus

Doi militari ucraineni au fost uciși în Germania de un rus

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2024   •   23:45
Doi militari ucraineni au fost uciși în Germania de un rus
Sursa foto: X

Procurorii germani au declarat că nu exclud un motiv politic în cazul uciderii a doi militari ucraineni de către un cetățean rus, în orașul Murnau.

Procurorii germani au declarat luni că nu exclud un motiv politic în ancheta privind un cetățean rus arestat după ce a înjunghiat mortal, în weekend, doi soldați ucraineni, aflați în convalescență.

Potrivit poliției, soldații ucraineni - care se aflau în recuperare în sudul Germaniei - au fost găsiți cu răni grave de cuțit în fața unui centru comercial din orașul bavarez Murnau sâmbătă seara. Unul dintre ei, în vârstă de 36 de ani, a murit la fața locului, în timp ce celălalt, în vârstă de 23 de ani, a murit la spital, relatează Reuters.

Un cetățean rus în vârstă de 57 de ani a fost arestat în locuința sa la scurt timp după comiterea faptei, a precizat poliția. Primele indicii sugerează că cei trei bărbați se cunoșteau.

"Motivul crimei este momentan neclar, deși nu poate fi exclusă o motivație politică, și este investigat în toate direcțiile", a arătat biroul procurorului general din Munchen, care a preluat cazul.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a dat instrucțiuni consulatului general din Munchen să monitorizeze cazul și să rămână în contact cu autoritățile germane.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mulitari ucraineni ucişi germania