x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două persoane au murit în bombardamentele rusești din Ucraina noaptea trecută

Două persoane au murit în bombardamentele rusești din Ucraina noaptea trecută

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   18:45
Două persoane au murit în bombardamentele rusești din Ucraina noaptea trecută
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat un nou val de atacuri aeriene și bombardamente în Ucraina în timpul nopții de duminică spre luni, ucigând două persoane în regiunea sudică Herson, au declarat luni oficiali ucraineni.

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a spus că un bărbat în vârstă de 72 de ani și o femeie în vârstă au fost uciși într-un atac rusesc asupra regiunii, iar alte trei persoane au fost rănite, dar nu a oferit alte detalii.

El a precizat că alte patru persoane au fost rănite într-un atac cu drone de dimineață asupra orașului Beryl. „Ocupanții au atacat în mod deliberat un loc aglomerat, aruncând explozibili lângă stația de autobuz”, a adăugat acesta.

Guvernatorul regiunii Odes, Ole Kipper, a anunțat că districtul Ismail, unde se află porturile de pe fluviul Dunărea care sunt folosite pentru exportul de cereale, a fost ținta unui atac cu drone, dar nu a oferit detalii despre daunele provocate infrastructurii portuare sau cerealiere.

El a arătat că 11 drone au fost distruse în atacurile asupra regiunii și că o instalație de recreere nespecificată din micul oraș Vylkove a fost lovită.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat că 18 din cele 24 de drone rusești au fost doborâte și că 17 rachete de croazieră au fost doborâte peste noapte deasupra regiunilor Dnipropetrovs'k, Poltava și Khmelnytskyi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bombardamente ucraina