x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi rinoceri negri, găsiți morți în Ciad după ce au fost mutați din Africa de Sud

Doi rinoceri negri, găsiți morți în Ciad după ce au fost mutați din Africa de Sud

06 Noi 2018   •   19:27
Doi rinoceri negri, găsiți morți în Ciad după ce au fost mutați din Africa de Sud

Doi rinoceri negri, specie aflată în pericol de dispariţie, mutaţi în Ciad din Africa de Sud pentru a fi salvaţi de braconieri, au fost găsiţi morţi, marţi, într-un parc naţional, relatează DPA. 

Cele două exemplare de rinocer negru nu au fost victime ale braconajului, însă prezentau rezerve reduse de grăsime, ceea ce sugerează că organismele lor nu s-au adaptat noului mediu, se arată într-o declaraţie comună emisă de guvernele din Africa de Sud şi Ciad şi organizaţiile regionale pentru fauna sălbatică African Parks şi SANParks. 

În total, patru dintre cei şase rinoceri negri mutaţi în luna mai în Parcul naţional Zakouma din Ciad au decedat, precizează declaraţia. 

Corpurile celor doi rinoceri au fost găsite la 15 octombrie. 

Cei doi rinoceri care au rămas în viaţă în parcul naţional din Ciad vor fi recapturaţi şi mutaţi într-o zonă în care pot fi supravegheaţi îndeaproape. 

Populaţia de rinoceri negri din parcul Zakouma a fost eradicată de braconieri la începutul anilor '70. 

Cele şase animale aduse în Ciad din Parcul naţional pentru elefanţi Addo din Africa de Sud urmau să contribuie la stabilirea unei noi populaţii de rinoceri negri. Pentru acest scop au fost implementate măsuri împotriva braconajului. 

Se estimează că pe continentul african mai trăiesc doar circa 20.000 - 25.000 de exemplare de rinocer negru. 

În Africa de Sud, fenomenul braconajului are o amploare ridicată, peste o mie de rinoceri fiind ucişi anual, potrivit Ministerului Mediului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rinoceri negri ciad africa de sud