x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi români, implicaţi într-un dublu asasinat în Spania. Fosta jucătoare de volei Ingrid Visser şi partenerul acesteia, găsiţi morţi

Doi români, implicaţi într-un dublu asasinat în Spania. Fosta jucătoare de volei Ingrid Visser şi partenerul acesteia, găsiţi morţi

de Marina Constantinoiu    |    31 Mai 2013   •   18:15
Doi români, implicaţi într-un dublu asasinat în Spania. Fosta jucătoare de volei Ingrid Visser şi partenerul acesteia, găsiţi morţi

Un dublu asasinat şochează Spania, cu atât mai mult, cu cât una dintre victime este fosta campioană olandeză la volei Ingrid Visser (35 de ani). Cadavrul acesteia, precum şi al iubitului ei,  Lodewijk Severein (57 de ani), au fost descoperit duminica trecută în apropiere de Murcia, în sud-estul Spaniei. Cei doi au fost ucişi cu “câte o lovitură în cap”, potrivit primelor rezultate ale autopsiei, a anunţat vineri justiţia spaniolă.

“Primele rezultate ale autopsiei confirmă moartea violentă a celor două persoane, în urma unui traumatism encefalocranian provocat de o lovitură în cap”, a anunţat purtătorul de cuvânt al tribunalului din Murcia.

“Primele rezultate corespund cadavrelor celor doi olandezi daţi dispăruţi”, a adăugat el, precizând că o confirmare 100% nu va interveni decât după sosirea rezultatelor testelor ADN.

Trei persoane, un spaniol de 36 de ani şi doi români, de 47 şi de 60 de ani, au fost arestaţi preventiv la Valencia, primul pentru “dublu asasinat”, în cadrul anchetei pe marginea dublei crime, al cărei mobil rămâne încă un mister.
Spaniolul este un fost manager al clubului de volei din Murcia unde a jucat Ingrid Visser între 2009 şi 2011.
Cadavrele celor doi au fost găsite duminică seara îngropate în livada unei ferme din Alquerías (Murcia, Spania).
Potrivit anchetatorilor, cuplul ar fi fost ucis ca urmare a unui diferend cu asasinii pe tema unor afaceri. Ingrid Visser şi iubitul ei s-au deplasat în Murcia pentru o întâlnire la o clinică de fertilizare artificială, care era prevăzută pentru 14 mai.

Cei doi au sosit în Spania la 13 mai, aterizând pe aeroportul din Alicante. Au închiriat o maşină şi le-au spus rudelor că urmau să se întoarcă după două zile la Amsterdam. Motivul vizitei ar fi fost o consultaţie medicală, însă surse din rândul anchetatorilor spun că cei doi aveau o sumă importantă de bani la ei. Poliția urmărește mai multe piste de investigație și una dintre ele ar putea avea legătură cu o grupare infracțională.

Fosta sportivă de performanţă şi partenerul ei au dispărut la scurt timp după ce au primit o cameră într-un hotel din Murcia. Maşina închiriată de cei doi a fost găsită după 9 zile pe o stradă din oraş.

Dispariţia celor doi cetăţeni olandezi a atras atenţia presei din Olanda, iar la Murcia mai mulţi voluntari au lipit afişe cu fotografiile lor.

Violenţa extremă, grija cu care au fost ascunse cadavrele, accesul la fermă (destul de dificil) şi împrejurările legate de dispariţia celor doi cetăţeni olandezi i-au determinat pe anchetatori să creadă că mobilul crimei ar putea fi o datorie importantă contractată de Ingrid Visser, de partenerul ei, sau de amândoi. Se consideră că ce doi români suspecţi, Constantin Stan şi Valentin Ion, au fost angajaţi pentru a face treaba murdară: să ascundă cadavrele.

Oficial, delegatul guvernului din Murcia, Joaquín Bascunana, şi şeful superior al Poliţiei, Cirilo Durán, au explicat într-o conferinţă de presă că mobilul l-au reprezentat “neînţelegeri legate de afaceri”. Totul arată că neînţelegerile le-au avut cu cetăţeanul spaniol arestat, cu care ar fi putut avea împreună afaceri încă neclarificate şi care, potrivit anchetatorilor, ar putea fi legate inclusiv de traficul cu droguri. Un avocat din Murcia a primit un e-mail de la Ingrid Visser cu câteva zile înainte de a veni în oraş pentru a-i cere o întâlnire. Mesajul respectiv, care ar putea fi un element-cheie al investigaţiei, este în posesia autorităţilor.

Spaniolul arestat este Juan Cuenca, fost director sportiv şi manager al Clubul de Volei Murcia 2005, iar declaraţia dată de el este plină de contradicţii. Se crede că el i-a transportat pe cei doi olandezi până la ferma din Alquerías, cu ajutorul celor doi români, având în vedere că era nevoie de mai multe persoane pentru a săpa o groapă atât de adâncă, notează ziarul local La Voz de Murcia. Poliţia spaniolă, alertată de dispariţia celor doi olandezi, a demarat o anchetă care a condus la casa închiriată pentru mai multe săptămâni, în Molina de Segura. Deşi casa fusese curăţată atent, agenţii au găsit rămăşiţe biologice şi indicii că acolo se produsese o moarte violentă. Cei doi români şi spaniolul au stat acolo. Se suspectează că imobilul a fost închiriat special pentru comiterea crimelor.

Nu este, însă, exclusă existenţa altor persoane implicate. În timpul cercetărilor a apărut şi numele unei femei care se ocupa de găzduirea jucătorilor de volei în Murcia în perioada când Ingrid a jucat la acest club. Clubul a fost înfiinţat de omul de afaceri Evedasto Lifante care, cu un buget anual de 3 milioane de euro, a adus la echipă jucătoare internaţionale precum Visser.


×
Subiecte în articol: asasinat Spania