x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi soţi bolnavi de cancer au murit la o clinică elveţiană de sinucideri asistate

Doi soţi bolnavi de cancer au murit la o clinică elveţiană de sinucideri asistate

07 Mar 2009   •   00:00

Doi bătrâni, soţ şi soţie, ambii bolnavi de cancer în stadiu terminal, au apelat la clinica de sinucideri asistate Dignitas, din Elveţia, punându-şi capăt vieţii în acelaşi timp, informează Sky News.



Peter Duff, în vârstă de 80 de ani, şi soţia sa, Penelope, de 70 de ani, au decis să moară amândoi la clinica Dignitas din Zurich, injecţia letală fiindu-le administrată în 27 februarie.

Bătrânul suferea de cancer de colon şi de ficat, iar soţia acestuia avea o formă rară de cancer gastrointestinal, din 1992.

"Penny şi Peter Duff au murit liniştiţi, împreună, în Zurich, după o luptă grea împotriva cancerului terminal, în27 februarie. Decizia lor nu a fost influenţată de grija care le-a fost întotdeauna oferită de doctorii şi asistentele care i-au consultat, lucru pentru care atât ei, cât şi familia au fost mereu recunoscători", se arată într-un comunicat de presă din partea familiei cuplului.

Peter Duff a fost patron al Festivalului Bath, cunoscător de vinuri şi om de afaceri. El a fost lider al Comitetului "Alcool în Moderaţie" din 2001.

Organizatorii Festivalului Bath şi-au exprimat regretul pentru moartea soţilor Duff, despre care au spus că au fost întotdeauna implicaţi în artă, mai ales în muzică.

×
Subiecte în articol: externe