x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al doilea schimb de ostatici și prizonieri Israel-Hamas va avea loc până la finalul lunii noiembrie

Al doilea schimb de ostatici și prizonieri Israel-Hamas va avea loc până la finalul lunii noiembrie

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   18:10
Al doilea schimb de ostatici și prizonieri Israel-Hamas va avea loc până la finalul lunii noiembrie
Sursa foto: Hepta

Al doilea schimb de ostatici și prizonieri între Israel și Hamas va avea loc până la finalul lunii noiembrie, a anunțat un oficial palestinian, potrivit Reuters și Sky News.

Un oficial palestinian susține că un alt schimb de ostatici și prizonieri între Israel și Hamas va avea loc înainte de sfârșitul acestei luni.

„Al doilea lot va urma primului lot. Este nevoie de patru sau cinci zile pentru a fi organizat, va implica 50 de ostatici israelieni în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni", a declarat oficialul palestinian, care a dorit să rămână anonim.

Printre cei care vor fi schimbați se vor număra bătrâni, femei și copii, iar condițiile acordului vor fi aceleași, a precizat oficialul contactat de Reuters.

Guvernul israelian nu a făcut comentarii oficiale pe marginea acestui subiect. Totuși, Israelul s-a oferit deja să prelungească armistițiul cu o zi pentru fiecare 10 ostatici suplimentari eliberați de Hamas.

Guvernul israelian și Hamas au convenit miercuri asupra unei pauze de patru zile în lupte pentru a permite eliberarea a 50 de ostatici deținuți în Gaza în schimbul a 150 de palestinieni încarcerați în Israel. Acordul vizează și intrarea de ajutoare umanitare în Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas Israel ostatici