x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. Fostul director al FMI va fi judecat peste o lună

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. Fostul director al FMI va fi judecat peste o lună

22 Feb 2012   •   16:54
Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. Fostul director al FMI va fi judecat peste o lună

UPDATE 22:20 - Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn a fost convocat pe 28 martie de catre judecatori pentru a fi inculpat de "complicitate la proxenetism in forma agravanta, intr-o grupare organizata" si "tainuirea unui abuz de bunuri sociale", potrivit unor surse judiciare, citate de AFP.

Dupa doua zile si o noapte de arest preventiv la Lille, in nordul Frantei, Strauss-Kahn a fost eliberat si i s-a comunicat convocarea de catre magistratii care instrumenteaza dosarul.

Infractiunea de complicitate la proxenetism in forma agravanta in cadrul unei grupari organizate se pedepseste cu un maxim de 20 de ani inchisoare, iar tainuirea unui abuz de bunuri sociale cu maximum cinci ani de inchisoare.

Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost interogat in legatura cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris si Washington, cu scopul de a stabili daca stia ca femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat miercuri seara, dupa ce fusese retinut la Lille, intr-un caz de proxenetism. "Fostul director FMI este foarte multumit ca a fost audiat", a declarat avocatul sau, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.


×
Subiecte în articol: proxenetism dsk