x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominique Strauss-Kahn, "un cimpanzeu în călduri".

Dominique Strauss-Kahn, "un cimpanzeu în călduri".

de Anca Aldea    |    01 Iun 2011   •   18:35

Presa americana publica astazi povestea tragica a unei femei care, in 2002, cand avea 22 de ani, s-a aflat la un pas de a fi violata de Dominique Strauss-Kahn. Suferinta si umilirea prin care a trecut nu au induiosat-o pe mama victimei, care a tinut mortis ca fiica sa, Tristane, sa nu depuna atunci marturie impotriva lui DSK, care era un membru important al Partidului Socialist francez si un apropiat al familiei tinerei abuzate.

In urma cu noua ani, Anne Mansouret, membra a socialistilor francezi, a refuzat sa o incurajeze pe fiica sa, Tristane, sa depuna plangere impotriva lui DSK, pe care il acuza de tentativa de viol, scrie New York Times.

Tristane, jurnalista si romanciera, are astazi 31 de ani, dar isi aminteste ca si cand a fost ieri tot ceea ce i s-a intamplat: in 2002, in timpul unui interviu, Strauss-Kahn a incercat sa o violeze; a bruscat-o, i-a smuls sutienul, a incercat sa-i dea pantalonii jos si a ignorat tot timpul strigatele ei disperate. Era ca "un cimpanzeu in calduri", marturiseste Tristane. Povestea prin care a trecut tanara era cunoscuta in randurile socialistilor francezi, spune astazi mama ei, Anne Mansouret. "Multa lume aflase aceste lucruri, insa nimeni nu vorbea despre ele. Stiam ca socialistii vor nega aceste lucruri. Intre a spune adevarul, a sti care este varianta adevarata si ceea ce se prezinta ca adevarat este o diferenta foarte mare, mai ales cand e vorba de politica", a continuat mama lui Tristane, adaugand ca a oprit-o pe fiica sa sa-l dea in judecata pe DSK pentru a o proteja. Anne Mansouret a recunoscut totodata ca, dupa incident, a avut o intrevedere cu DSK, in care, relaxat, el i-a marturisit ca si-a pierdut putin controlul.

In 2003, cand Tristane a publicat o carte despre erorile unor politicieni francezi, intre care si Strauss-Kahn, DSK i-a cerut jurnalistei sa renunte la capitolul care ii era destinat. Aceasta a refuzat, insa editura nu, cartea aparand pe piata in varianta dorita de Strauss-Kahn. Patru ani mai tarziu, Tristane a vorbit despre experienta sa traumatizanta intr-un interviu de televiziune, dar nu a pomenit, nici o clipa, numele lui DSK. Abia in 2008, ea a facut publica identitatea politicianului.

Astazi, la noua ani dupa tragica experienta a lui Tristane, Partidul Socialist intentioneaza sa o expulzeze din randurile sale pe Anne Mansouret (65 de ani), membru in consiliul regional al Partidului Socialist din Normandia. Colegii sai o considera vinovata pentru ca si-a tradat fiica, preferand sa pastreze tacerea asupra traumei prin care a trecut Tristane si sustin totodata ca Anne Mansouret pateaza imaginea partidului. "Nu are deloc simt de raspundere. Nu a estimat efectele pe termen lung asupra partidului", a declarat Michele Sabban, vicepresedinte al consiliului regional al socialistilor din Ile-de-France.



×
Subiecte în articol: dsk viol