x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declarații Donald Trump după atentatul de la mitingul din Pennsylvania: „Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”

Declarații Donald Trump după atentatul de la mitingul din Pennsylvania: „Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   16:30
Declarații Donald Trump după atentatul de la mitingul din Pennsylvania: „Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”
Sursa foto: Hepta

Fostul președinte Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru New York Post, că „ar fi trebuit să fie mort” în urma unui atac armat la un miting din Pennsylvania. Incidentul a avut loc când un bărbat a tras asupra lui, dar Trump a scăpat cu viață, suferind doar o rană superficială la urechea dreaptă.

„Doctorul de la spital a spus că nu a văzut niciodată așa ceva, a numit-o un miracol”, a spus Trump, purtând un bandaj alb care îi acoperea urechea. Personalul medical a insistat să nu i se facă fotografii.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a spus Trump. El a explicat că a fost salvat de faptul că și-a întors capul puțin spre dreapta pentru a citi un grafic, moment în care glonțul, care ar fi putut fi fatal, i-a rănit doar urechea și i-a stropit fruntea și obrazul cu sânge.

În timp ce agenții Secret Service îl escortau de pe scenă, Trump își dorea să continue să vorbească cu susținătorii săi, dar agenții au insistat să fie dus la spital pentru siguranța sa. Trump a remarcat viteza și eficiența agenților în a-l proteja și a arătat o vânătaie mare pe antebrațul drept, ca dovadă a eforturilor lor, potrivit  New York Post.

„Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii, și pantofii mei sunt strânși”, a spus Trump zâmbind, explicând de ce a cerut să-și recupereze pantofii în timpul evacuării.

Fostul președinte a lăudat Secret Service pentru acțiunile lor eroice și a felicitat agenții care l-au neutralizat pe trăgător, care se afla pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri distanță de scenă. „L-au doborât cu un singur glonț între ochi”, a spus Trump.

În timpul evacuării, Trump a ridicat pumnul și a spus de trei ori: „Luptați”. El a descris acest moment ca fiind „iconic”, subliniind că, de obicei, astfel de imagini sunt asociate cu persoane care au murit.

Un pompier prezent la miting, Corey Comperatore, a murit protejându-și familia, iar alte două persoane au fost rănite. Trump a spus că se gândește să participe la înmormântarea pompierului și a solicitat asistenților să contacteze familiile celor afectați.

În ciuda atacului, Trump a apreciat calmul mulțimii de 55.000 de persoane de la miting. „În multe locuri, mai ales la meciurile de fotbal, când auzi o singură împușcătură, toată lumea fuge. Aici au fost multe împușcături și au rămas pe loc”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Donald Trump pennsylvania