x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump critică erorile fostului secretar de stat american Colin Powell, decedat luni

Donald Trump critică erorile fostului secretar de stat american Colin Powell, decedat luni

19 Oct 2021   •   21:30
Donald Trump critică erorile fostului secretar de stat american Colin Powell, decedat luni
Sursa foto: Hepta

Fostul preşedinte american Donald Trump a apreciat marţi că fostul secretar de stat Colin Powell, decedat luni din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, a ''făcut o mulţime de erori'', transmite AFP.

Una dintre 'oile negre' pentru fostul preşedinte republican, Powell a murit luni la vârsta de 84 de ani din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, primind omagii de pe întreaga scenă politică americană, un ton consensual considerat prea hagiografic de către Donald Trump, care a mărturisit că speră să primească laude similare la propria sa moarte.

''Este minunat să văd cum mediile de dezinformare îl tratează pe Colin Powell, care a făcut erori mari legate de Irak şi mai ales de aşa-numitele arme de distrugere în masă'', a scris Trump într-un comunicat.

El l-a mai acuzat pe Powell că a fost ''un pretins republican, întotdeauna gata să-i atace pe alţi republicani'', o critică pe care a formulat-o adesea la adresa primului afro-american ajuns în funcţiile de şef de Stat Major interarme şi secretar de stat al SUA.

Colin Powell îl criticase constant pe Donald Trump. În 2016, Powell a susţinut-o pe democrata Hillary Clinton contra miliardarului şi, patru ani mai târziu, şi-a anunţat decizia de a vota pentru Joe Biden, acuzându-l pe preşedintele republican că ''minte tot timpul''. 

×
Subiecte în articol: donald trump