x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump afirmă că nu se va retrage din cursa electorală dacă va fi condamnat

Donald Trump afirmă că nu se va retrage din cursa electorală dacă va fi condamnat

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   21:45
Donald Trump afirmă că nu se va retrage din cursa electorală dacă va fi condamnat
Sursa foto: Hepta

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, vineri, că nu intenţionează să se retragă din cursa electorală prezidenţială dacă va fi condamnat în diversele procese penale care îl vizează.

Într-un interviu acordat emisiunii radio a jurnalistului John Fredericks, Donald Trump a declarat că, în pofida noilor acuzaţii, nu intenţionează să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit agenţiei Reuters.

Trump este vizat de acuzaţii suplimentare în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reşedinţa sa din statul Florida. Echipa procurorului special Jack Smith a depus joi o solicitare de actualizare a acuzaţiilor în procesul privind gestionarea de către Donald Trump a unor documente clasificate depistate după încheierea mandatului de preşedinte în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, statul Florida. Procurorii acuză că Trump şi colaboratori apropiaţi ai acestuia i-au cerut unui angajat de la complexul Mar-a-Lago ştergerea imaginilor înregistrate de sistemul video de supraveghere, în efortul de obstrucţionare a investigaţiei federale. Noile acuzaţii, care trebuie confirmate de juriul unei instanţe federale, se referă la reţinerea intenţionată a unor documente cu informaţii despre apărarea naţională şi obstrucţionarea unei investigaţii federale.

În interviu, Trump afirmă că a predat înregistrările video de la Mar-a-Lago, deşi nu era obligat din punct de vedere legal. "Erau înregistrări ale sistemului de securitate. Noi le-am predat autorităţilor. Nici măcar nu ştiu ce susţin procurorii", a subliniat Trump. În proces a fost inclus cel puţin un inculpat suplimentar, Carlos O. "S-au luat de doi angajaţi foarte buni ieri, oameni buni. Încearcă să intimideze oameni, pentru a-i face să meargă să spună minciuni despre mine. Eu nu am făcut nimic rău", a subliniat Trump.

Noile acţiuni constituie continuarea de către Administraţia Joseph Biden "a tentativelor disperate şi eşuate de persecutare a preşedintelui Trump şi a colaboratorilor săi", pentru influenţarea scrutinului prezidenţial din 2024, a declarat un purtător de cuvânt a echipei electorale a lui Trump. În iunie, Donald Trump a pledat nevinovat, în faţa unui judecător din statul Florida, în procesul gestionării documentelor clasificate. Avocaţii lui Donald Trump au denunţat un proces politic şi o "situaţie specifică dictaturilor".

Donald Trump, favorit în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, este inculpat şi într-un dosar separat, în statul New York, privind presupuse fraude cu fonduri electorale, inclusiv prin efectuarea de plăţi ilegale către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Trump a pledat nevinovat şi în acest caz.

În plus, surse judiciare citate de televiziunile CNBC şi ABC News au afirmat joi că avocaţii lui Donald Trump au fost înştiinţaţi de procurori să se aştepte la inculparea acestuia pentru eforturi de anulare a rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: donald trump condamnat