x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, jignit şi cu banii luaţi

Donald Trump, jignit şi cu banii luaţi

de Sînziana Stancu    |    20 Mai 2009   •   00:00

Mogulul american al afacerilor imobiliare, Donald Trump, a dat în judecată un ziarist care scrisese în 2005 un articol despre averea lui, considerându-l, în mod greşit, milionar în dolari, şi nu miliardar.



Trump spune că, din cauza greşitei aprecieri făcute în articolul său de Timothy L.O'Brien, acum editor la New York Times,  afacerile lui au avut de pierdut, ca şi reputaţia numelui său şi a brandului.  Judecătorul de la Curtea Superioară din Camden, unde se va judeca procesul, a invitat cele două părţi la o audiere preliminară, până la începerea propriu-zisă a procesului, în speranţa că vor ajunge la un compromis, însă nici Trump, nici O'Brien nu s-au prezentat. Peste două luni însă, cei doi bărbaţi se vor prezenta, obligatoriu, în faţa instanţei, scrie The Telegraph.

ACUZAŢII

Trump pretinde că O'Brien i-a subestimat intenţionat averea, când a scris despre aceasta în articolul său. Miliardarul american precizase însă în decembrie 2007 că un calcul precis privind câştigul său net este foarte greu de făcut, pentru că include şi valoarea brandului Trump. "Valoarea netă a afacerii mele fluctuează, are suişuri şi coborâşuri în funcţie de evoluţia pieţelor şi de cea a atitudinilor şi impresiilor", afirma Trump atunci. "Inclusiv în funcţie de impresiile mele", a adăugat miliardarul american, care recunoaşte că mai exagerează şi el uneori. După ce O'Brien a publicat cartea legată de averea sa, Trump a ieşit la rampă şi a declarat că afacerile îi merg mai bine ca niciodată. "N-o să-i spui niciodată unui reporter că afacerile tale merg prost", a explicat el, adăugând că, dacă s-ar întâmpla aşa, va prefera să tacă. Avocatul lui Trump l-a acuzat pe O'Brien că a urmărit să profite de pe urma clientului său, publicând date despre averea lui, pentru că ştia că orice cifră legată de celebrul miliardar va creşte vânzările cărţii sale. La rândul său, avocatul jurnalistului a spus că Trump are pretenţii exagerate şi nu poate demonstra că afacerile lui au suferit pierderi din cauza datelor publicate de O'Brian în carte.

×
Subiecte în articol: externe trump