x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, la mitingul din Pennsylvania: „Un asasin cu sânge rece a încercat să mă reducă la tăcere”

Donald Trump, la mitingul din Pennsylvania: „Un asasin cu sânge rece a încercat să mă reducă la tăcere”

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2024   •   21:40
Donald Trump, la mitingul din Pennsylvania: „Un asasin cu sânge rece a încercat să mă reducă la tăcere”
Sursa foto: Hepta

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a revenit sâmbătă în locul din Pennsylvania unde a avut loc tentativa de asasinat, adunând o mulțime numeroasă, cu o lună înainte de alegerile din 5 noiembrie.

„Așa cum spuneam”, a spus Trump când a apărut pe scenă, pretinzând că reia discursul care a fost întrerupt când a fost atins la ureche de un glonț pe 13 iulie.

În mijlocul discursului, Trump a chemat pe scenă un aliat puternic, Elon Musk, CEO al Tesla și proprietar al platformei de social media X. A fost prima sa prezență la un eveniment de campanie al lui Trump de când a spus că îl susține pe fostul președinte, pe 13 iulie, în ziua tentativei de asasinat.

Elon Musk: „Fiți o pacoste pentru toți cei pe care îi cunoașteți"

Musk a sărit pe scenă cu brațele ridicate, relatează Reuters.

„Adevăratul test al caracterului cuiva este modul în care se comportă sub tir”, a spus Musk, numind alegerile o „situație în care Trump trebuie să câștige” și îndemnând mulțimea să se înscrie la vot.

„Fiți o pacoste pentru toți cei pe care îi cunoașteți”, a spus Musk.

Trump a transmis omagii pompierului Corey Comperatore, care a fost împușcat și ucis de atacator, și a salutat alte două persoane care au fost rănite.

La 6:11 p.m., ora exactă la care au izbucnit focurile de armă pe 13 iulie, Trump a cerut un moment de reculegere. Un clopot a sunat apoi de patru ori, o dată pentru fiecare dintre cele patru victime, inclusiv pentru Trump.

În discursul său, Trump a făcut o aluzie sumbră, fără dovezi, la faptul că se confruntă cu „un inamic din interior” mai periculos decât un adversar străin. Despre atacator, el a spus că „un asasin cu sânge rece a încercat să mă reducă la tăcere”, dar „nu a oprit mișcarea noastră”.

JD Vance: "Nu putem fi intimidați"

Mulțimea părea să fie de ordinul zecilor de mii, mulți dintre ei purtând însemnele lui Trump. Unii au scandat sloganul „luptă, luptă, luptă” pe care Trump l-a folosit pentru a-și aduna adepții la câteva momente după ce a fost împușcat.

„Suntem aici pentru a spune că nu putem fi intimidați, nu putem fi opriți”, a spus mulțimii senatorul republican de Ohio JD Vance, cel care va fi vicepreședinte dacă Trump câștigă alegerile.

Vance a respins argumentul vicepreședintelui Kamala Harris și al altor democrați conform căruia Trump reprezintă o amenințare la adresa democrației.

„Donald Trump a încasat un glonț pentru democrație. Ce naiba ați făcut voi?”, a spus Vance.

 

×