x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump ar vrea să fie dictator pentru o zi. Cum a reacționat Casa Albă?

Donald Trump ar vrea să fie dictator pentru o zi. Cum a reacționat Casa Albă?

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   00:20
Donald Trump ar vrea să fie dictator pentru o zi. Cum a reacționat Casa Albă?
Sursa foto: Hepta

Casa Albă a reacționat după ce fostul președinte al SUA, Donald Trump, a afirmat că ar vrea să fie ”dictator pentru o zi”.

Președintele american Joe Biden a depus eforturi pentru a se apăra împotriva "amenințărilor fără precedent" cu care se confruntă democrația americană, a declarat, luni, un oficial de la Casa Albă, răspunzând astfel comentariilor lui Donald Trump potrivit cărora ar vrea să fie "dictator pentru o zi" dacă va fi ales pentru un al doilea mandat - notează Reuters.

În timpul unui discurs de sâmbătă, Trump a repetat o declarație făcută săptămâna trecută în timpul unei conferințe publice, potrivit căreia nu intenționează să devină dictator dacă va câștiga din nou președinția, decât "în prima zi".

Întrebat despre comentariile lui Trump, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că Biden "a lucrat pentru a proteja democrația americană și pentru a uni oamenii de toate opiniile politice împotriva acestor amenințări fără precedent", fără a-l menționa însă pe Trump pe nume.

Trump, candidatul republican care se îndreaptă spre o probabilă confruntare electorală cu Biden în 2024, a promis în mod frecvent "represalii" împotriva adversarilor politici dacă va ajunge din nou la putere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump dictator