x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Tusk se consultă cu lideri din Parlamentul European în legătură cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene

Donald Tusk se consultă cu lideri din Parlamentul European în legătură cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene

12 Iun 2019   •   18:40
Donald Tusk se consultă cu lideri din Parlamentul European în legătură cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat miercuri că au început consultările cu lideri din Parlamentul European în legătură cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene, relatează agenţia Xinhua.

''Consultările cu liderii referitoare la numiri avansează. Acum au început convorbirile cu lideri din Parlamentul European (PE) privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene'', a declarat Tusk pe Twitter.

Donald Tusk a avut ''discuţii bune'' cu Guy Verhofstadt (candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), cu Nathalie Loiseau (candidatul principal de pe lista ''Renaşterea'' a preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru alegerile europene din mai) şi Udo Bullmann (liderul Grupului S&D din PE), potrivit postării sale de pe Twitter.

''Mâine mă întâlnesc cu Manfred Weber'', candidatul principal al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

AGERPRES

×