x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dornici de cetatenie - Moldovenii vin mai aproape

Dornici de cetatenie - Moldovenii vin mai aproape

de Ana Ilie    |    09 Iun 2006   •   00:00

Moldovenii iau cu asalt orasul Ungheni, aflat la granita cu Romania, in speranta ca schimbarea resedintei le va permite sa scape de obligativitatea vizei pentru tara noastra, ce va fi introdusa o data cu aderarea la Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Moldovenii iau cu asalt orasul Ungheni, aflat la granita cu Romania, in speranta ca schimbarea resedintei le va permite sa scape de obligativitatea vizei pentru tara noastra, ce va fi introdusa o data cu aderarea la Uniunea Europeana, relateaza AFP. Pretul apartamentelor cu doua sau trei camere, construite in epoca comunista, a explodat in ultimii ani, de la 3.000-4.000 de dolari la 25.000-30.000 de euro.

BOOM. Batalia pentru o locuinta in Ungheni este cauzata de speranta ca locuitorii acestui oras de granita vor beneficia de un regim simplificat al vizelor pentru Romania, dupa 1 ianuarie 2007. Pentru ca locurile de munca sunt putine, locuitorii din Ungheni traiesc din asa-zisul "comert cu valiza", cumparand din Moldova tigari sau benzina pentru a le vinde in Romania, pentru un castig infim. Bucurestiul sustine insa ca sperantele moldovenilor sunt nefondate si dupa intrarea in UE nu vor exista exceptii de la vize.

×
Subiecte în articol: externe