x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două explozii soldate cu şapte răniţi în Caucazul rus

Două explozii soldate cu şapte răniţi în Caucazul rus

17 Ian 2014   •   20:00
Două explozii soldate cu şapte răniţi în Caucazul rus

Două explozii, produse vineri seara, la Mahacikala, capitala republicii ruse caucaziene Daghestan, s-au soldat cu rănirea a şapte persoane - doi poliţişti şi cinci civili, transmite ITAR-TASS.

Potrivit sursei citate, exploziile s-au produs în urma a două atacuri — unul cu lansatoare de grenadă împotriva unui restaurant şi unul cu maşină-capcană. Doi poliţişti, care veneau la locul primei explozii, au fost răniţi în a doua explozie. Numărul civililor răniţi se ridică la cinci, a precizat un reprezentant la Ministerului de Interne din Daghestan.

Aceste explozii intervin în contextul temerilor că militanţii islamişti vor lansa atacuri în timpul Jocurilor de la Soci, rebeliunea islamistă, activă în Caucazul rus, ameninţând că va face totul să împiedice desfăşurarea Olimpiadei, care se va deschide la 7 februarie în staţiunea rusă de la Marea Neagră.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări, vineri, într-un interviu pentru multe canale media ruse şi străine, că Rusia ''va face totul'' pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice.

×
Subiecte în articol: explozie caucaz raniti