x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două milioane de sinistraţi în urma inundaţiilor de la Manila. 300.000 şi-au pierdut definitiv locuinţele

Două milioane de sinistraţi în urma inundaţiilor de la Manila. 300.000 şi-au pierdut definitiv locuinţele

de Mediafax    |    09 Aug 2012   •   05:51
Două milioane de sinistraţi în urma inundaţiilor de la Manila. 300.000 şi-au pierdut definitiv locuinţele

Doua milioane de persoane sinistrate in urma unor ploi diluviene care au produs inundatii la Manila au nevoie de un ajutor alimentar si material in timp ce asteapta retragerea apelor, au anuntat salvatorii miercuri, relateaza AFP.

Potopul care s-a abatut asupra capitalei filipineze incepand de luni si pana miercuri a afectat in mod direct aproximativ 1,95 de milioane de persoane, dintre care aproximativ 300.000 si-au abandonat locuintele, refugiindu-se in centre de urgenta.

Apele au inceput sa se retraga in mare parte din oras, inundat in proportie de 80% de un volum echivalent unei luni de precipitatii, care au cazut in 48 de ore.

Prioritatea echipelor de interventie este sa duca apa potabila, alimente si medicamente sinistratilor cat mai repede posibil, in contextul in care serviciile meteorologice au anuntat o posibila revenire a ploilor in zilele urmatoare.

"Sunt necesare zile pentru solutionarea situatiei, cu conditia ca ploaia sa inceteze acum. Daca va continua, nimeni nu stie cat timp va lua", a avertizat Benito Ramos, seful serviciilor nationale pentru Securitate Civila.

In lipsa de mijloace umane, Guvernul si serviciile de salvare au lansat un apel catre voluntari pe care ii cheama sa participe la distribuirea ajutoarelor catre sinistrati.

"Avem nevoie de cat mai multe persoane care sa participe la aceasta operatiune masiva", a declarat Sheila Alinsangan, din cadrul Ministerului Protectiei Sociale.
Aproximativ 20 de persoane au murit in urma intemperiilor, atat la Manila, cat si in provinciile din jur. Noua dintre aceste persoane faceau parte din aceeasi familie si au murit acoperite de o alunecare de teren intr-un cartier de periferie, in nordul orasului.

Acest bilant ridica la 73 numarul victimelor ploilor aduse de muson in arhipelag incepand de la sfarsitul lui iulie.

Aproximativ 20 de taifunuri afecteaza anual arhipelagul in acest sezon care cuprinde vara si toamna.

Ultimele taifunuri, Nesat si Nalgae, in septembrie 2011, au cauzat moartea a cel putin 101 persoane, iar alte cateva zeci de mii nu s-au putut intoarce la locuinte din cauza inundatiilor, au anuntat autoritatile duminica.

In 2009, in urma furtunii tropicale Ketsana, care a inundat o mare parte din Manila, au fost inregistrati 464 de morti.

×
Subiecte în articol: inundatii manila