x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două ministere din Germania, ţinte ale hackerilor ruşi

Două ministere din Germania, ţinte ale hackerilor ruşi

01 Mar 2018   •   13:40
Două ministere din Germania, ţinte ale hackerilor ruşi

Germania anchetează o încălcare a securităţii reţelelor sale private din cadrul ministerului Apărarii şi al ministerului Afacerilor Interne, potrivit unui purtător de cuvânt guvernamentul, scrie BBC. Germania a declarat că hackerii ruşi care au atacat reţeaua guvernamentală de calculatoare a celor două ministere au fost reţinuţi.

Un grup de hackeri cu notorietate, din Rusia, cunoscuţi sub numele de Fancy Bear sau APT28, este învinuit în presa din Germania.

Se crede că grupul se află în spatele unui număr de atacuri cibernetice din Vest, fiind cei despre care se crede că au fost implicaţi în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016.

“Atacul a fost izolat şi pus sub control în cadrul administraţiei federale”, care supraveghează reţelele informatice guvernamentale.

Un membru important al creştin-democraţilor conduşi de cancelarul Angela Merkel a declarat, joi, că atacul informatic asupra reţelelor guvernamentale a implicat un virus complex şi a avut ca ţinte mai multe date sensibile, scrie Reuters.

 

 

×