x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Draghi și Biden consolidează unitatea transatlantică în privința Ucrainei

Draghi și Biden consolidează unitatea transatlantică în privința Ucrainei

11 Mai 2022   •   08:40
Draghi și Biden consolidează unitatea transatlantică în privința Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Premierul italian Mario Draghi și președintele american Joe Biden au subliniat marți, la Casa Albă, unitatea transatlantică în ceea ce privește răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina.

„Legăturile dintre țările noastre vor fi întotdeauna puternice și, dacă este ceva, acest război din Ucraina le-a făcut mai puternice. (Vladimir Putin - n.r.) a crezut că ne poate diviza. A eșuat, rămânem împreună", i-a spus Draghi lui Biden, relatează France-Presse.

Biden, care l-a găzduit pe Draghi în biroul oval, a exprimat același sentiment, referindu-se în comentarii la președintele rus.

„Putin a crezut că ne poate diviza, dar cu toții am făcut un pas înainte", a spus Biden.

În pofida dependenței Italiei de gazul rusesc și a legăturilor tradițional prietenoase ale Romei cu Moscova, guvernul lui Draghi a fost un susținător fervent al eforturilor de a pedepsi Rusia pentru asaltul său asupra Ucrainei, scrie The Guardian.

Alături de aliații occidentali, Roma a trimis arme pentru a sprijini Kievul, deși există o neliniște tot mai mare cu privire la acest demers în cadrul guvernului de uniune națională al lui Draghi.

Draghi a promis, de asemenea, sprijin pentru orice sancțiuni ale Uniunii Europene asupra sectorului energetic al Rusiei, în ciuda riscurilor - 40% din importurile de gaze naturale ale Italiei provin în prezent din Rusia.

Uniunea Europeană dezbate un embargo treptat asupra importurilor de petrol rusesc, deși această măsură nu ar atinge uriașele exporturi de gaze ale Moscovei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden