x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii au doborât peste noapte 11 drone kamikaze ale rușilor

Ucrainenii au doborât peste noapte 11 drone kamikaze ale rușilor

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   11:30
Ucrainenii au doborât peste noapte 11 drone kamikaze ale rușilor
Sursa foto: Hepta

Forțele ucrainene susțin că au doborât în cursul nopții 11 drone kamikaze de fabricație iraniană, dintre care nouă deasupra regiunii Kiev, relatează Sky News.

Forțele aeriene au declarat că de la ora 23:00 noaptea trecută până în această dimineață, Rusia a folosit 14 dintre vehiculele fără pilot de tip Shahed.

Pe parcursul războiului, Ucraina a raportat o serie de atacuri rusești cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană. Kremlinul a negat în mod repetat că folosește drone de fabricație iraniană în Ucraina.

Iranul a recunoscut că a trimis drone către Rusia, dar afirmă că acestea au fost trimise înainte de invazia Moscovei în Ucraina anul trecut.

Armata ucraineană a declarat pentru prima dată că a distrus o dronă iraniană în apropiere de Kupiansk, în Harkov, în nord-estul țării, în septembrie anul trecut.

Rusia a folosit inițial dronele pentru a ataca echipamente militare ucrainene pe linia frontului, dar în a doua jumătate a lunii septembrie a început să le folosească pentru atacuri asupra infrastructurii din regiunile Odesa, Mykolaiv și Harkov, potrivit datelor armatei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone iraniene ucraina