x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DUPĂ GRATII / Madoff se căieşte

DUPĂ GRATII / Madoff se căieşte

de Sînziana Stancu    |    13 Mar 2009   •   00:00

Bernard Madoff, faimosul artizan al schemei Ponzi, care a provocat o pagubă de peste 50 de miliarde de dolari investitorilor, a fost trimis după gratii, chiar dacă a pledat vinovat.



Faptul că Madoffa pledat "vinovat" şi a declarat că îi pare rău pentru ceea ce le-a făcut tuturor celor care au investit în schema sa, nu l-a impresionat pe judecătorul Denny Chin. Cu toate că escrocul care le-a provocat pagube ce pot ajunge chiar la 65 de miliarde de dolari investitorilor săi, majoritatea având nume sonore, fusese eliberat anterior pentru o cauţiune de 10 milioane de dolari, judecătorul a hotărât să-l trimită după gratii până în luna iunie, când se va judeca procesul său.

DIZGRAŢIE MONDIALĂ
Fostul şef al bursei Nasdaq a picat, peste noapte, în "dizgraţie mondială", după ce a păgubit mii de investitori, prin cea mai mare operaţiune ilegală de management de fonduri pentru investiţii cunoscută vreodată, aşa-numita "schemă Ponzi", de tipul jocurilor piramidale, scrie presa americană. În ciuda vârstei înaintate (70 de ani), judecătorul Chin a afirmat că i-ar putea da o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: externe