x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E oficial. Yahoo! a cumpărat Tumblr cu 855 de milioane de euro

E oficial. Yahoo! a cumpărat Tumblr cu 855 de milioane de euro

de Marina Constantinoiu    |    20 Mai 2013   •   16:05
E oficial. Yahoo! a cumpărat Tumblr cu 855 de milioane de euro

Aşa cum era de aşteptat, date fiind negocierile din ultima vreme, grupul american Yahoo a anunţat, luni 20 mai, cumpărarea Tumblr, pentru suma de 1,1 miliarde de dolari (855 de milioane de euro), relatează BFM TV.

Deal-ul urmează să propulseze Yahoo în prima ligă a social media, o dorinţă a Mariseei Mayer, CEO-ul companiei americane. De altfel, ea este cea care a dat vestea, într-o postare pe Twitter.

Zvonurile, care circulau de câteva zile, au devenit realitate. Achiziţia este cea mai mare operaţiune financiară realizată de Marissa Mayer de la venirea sa la cârma grupului, anul trecut, cu scopul clar de a relansa creşterea. În postarea sa pe Twitter, Marissa notează:”Sunt încântată să pot anunţa că am ajuns la un acord pentru achiziţionarea Tumblr! Promitem să nu o dăm în bară”...

Mayer a fost dintotdeauna o admiratoare a site-ului construit de David Karp. Cele 107 milioane de microblog-uri de pe Tumblr ar putea ridica Yahoo în prima ligă social media, alături de Facebook, Twitter sau Google+.

David Karp, patronul Tumblr, ar urma să rămână în cadrul Yahoo! timp de cel puţin patru ani.

Marissa Mayer a pus accentul până acum pe simplificarea, modernizarea şi personalizarea produselor grupului Internet şi a realizat deja o serie de achiziţii în ultimele luni.

×
Subiecte în articol: yahoo Tumblr