x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ea este cea mai frumoasă româncă din Spania

Ea este cea mai frumoasă româncă din Spania

07 Sep 2010   •   00:00
Ea este cea mai frumoasă româncă din Spania

Georgiana Răduinea este românca cea mai frumoasă din Spania, după ce a câştigat concursul iberic al Miss Diaspora. Tânăra are 22 de ani şi locuieşte în oraşul madrilen Coslada, unde a ajuns în urmă cu patru ani.



Georgiana studiază relaţii publice şi munceşte ca dansatoare în discoteci, însoţitoare şi uneori model. "Am vrut să reprezint cât se putea de bine comunitatea românească din Spania, pentru că lumea gândeşte lucruri foarte rele despre români. Şi sunt oameni şi oameni, foarte răi, şi alţii, buni. Trebuie să schimbăm această imagine", spune ea.

Pentru Georgiana, cel mai important în integrare este să 'ştii să respecţi obiceiurile, să munceşti şi să înţelegi comportamentul oamenilor din ţara în care te duci'. Şi de aceea crede ea că, în ciuda crizei, în Spania se trăieşte mai bine, şi cel mai mult îi place aici cum sunt trataţi oamenii, cu mult respect şi politeţe.

Nu s-a gândit niciodată că avea să devină Miss Diaspora în Spania - nici nu ştia de acest concurs. Adaptarea în Spania i-a fost foarte grea, mai ales din cauza limbii. 'În România, fetele învaţă spaniola pentru că se uită la telenovele. Cu toate acestea, mie nu-mi plac. Şi când spuneam că sunt din România, cum spaniolii au o impresie proastă despre noi, nu mă băgau în seamă şi nu aveam prieteni', îşi aminteşte ea. A învăţat limba muncind ca ospătăriţă, şi acum a ajuns să aibă mulţi prieteni.

Miss Diaspora din Spania şi-a exprimat, din acest punct de vedere, al integrării, şi părerea în legătură cu expulzările ţiganilor români din Franţa. Despre aceştia din urmă spune că 'au un renume prost, şi dacă se duc într-o altă ţară, trebuie să respecte ce se petrece acolo, şi să muncească. Dacă nu aşa stau lucrurile, atunci ar trebui să fie expulzaţi, dar cum nu cred că a fost cazul, decizia guvernului francez este corectă'.

Agerpres

×
Subiecte în articol: diaspora