x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipajele rusesti pentru navele Mistral, desfiintate

Echipajele rusesti pentru navele Mistral, desfiintate

de Dan Constantin    |    18 Iul 2015   •   08:38
Echipajele rusesti pentru navele Mistral, desfiintate

Echipajele pregatite pentru a prelua navele Mistral purtatoare de elicoptere au fost desfiintate, informeaza publicatia Moskow Times, citand Interfax. 500 de marinari au fost instruiti in Franta si au participat la probe de mare cu prima nava Mistral finalizata in santierele navale din Saint Nazaire. Livrarea a fost insa blocata anul trecut in urma sanctiunilor aplicate Rusiei.Marinarii s-au intors in Rusia asteptand intr-o unitate constituita deznodamantul contenciosului cu furnizorul francez.

O sursa militara a contrazis insa versiunea desfiintarii echipajelor, mentioneaza Moskow Times.

Potrivit unor informatii difuzate in presa din Rusia la inceputul lunii iulie ar fi intervenit un acord pentru despagubirea Ministerului rus al Apararii care achitase 1,2 miliarde euro pentru doua nave Mistral.

Cu ocazia unei expozitii de tehnica militara un reprezentant al marinei a declarat la Sankt Petersburg ca Rusia este capabila sa produca nave purtatoare de elicoptere comparabile cu Mistral.

Autoritatile franceze nu au dezvaluit cum vor valorifica navele construite pentru Rusia. O varianta neoficiala mentiona ca navele vor fi achizitionate de NATO pentru a intari capacitatea de interventie rapida.  

×