x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Edward Snowden promite noi dezvăluiri privind supravegherea Internetului de către SUA!

Edward Snowden promite noi dezvăluiri privind supravegherea Internetului de către SUA!

12 Iun 2013   •   18:37
Edward Snowden promite noi dezvăluiri privind supravegherea Internetului de către SUA!

Edward Snowden, ale cărui dezvăluiri au provocat o furtună în întreaga lume, va anunţa noi elemente referitoare la supravegherea Internetului de către Statele Unite ale Americii, într-un interviu acordat cotidianului South China Morning Post, citat de AFP.

“Nu sunt nici trădător, nici erou. Sunt un american”, a declarat Snowden ziarului din Hong Kong. Interviul a fost acordat în exclusivitate ziarului South China Morning Post. În cadrul aceleiaşi discuţii, el a mărturisit că doreşte să rămână în Hong Kong şi să se supună tribunalelor acestuia pentru a-i decide soarta.

South China Morning Post, care publică un extras din interviu pe site-ul său, înainte de publicarea integrală a acestuia, a anunţat că fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) va dezvălui “noi elemente explozive referitoare la obiective supravegheate de Statele Unite”.

Snowden va vorbi, de asemenea, despre temerile sale referitoare la familie, dar şi despre planurile sale, precizează cotidianul. Interviul a fost realizat în Hong Kong, dar locul nu a fost devăluit.

“Oameni care cred că am comis o greşeală alegând Hong Kong-ul, se înşală în privinţa intenţiilor mele. Nu sunt aici pentru a fugi de justiţie, sunt aici pentru a dezvălui fapte reprobabile”, declară acesta în acelaşi interviu.

Snowden îşi ia angajamentul de a lupta contra oricărei tentative de solicitare de extrădare din partea SUA, potrivit cotidianului citat. El a sosit la Hong Kong la 20 mai, după ce a dezvăluit programele secrete de supraveghere americane cotidianelor britanic The Guardian şi american The Washington Post. “Intenţia mea este de a cere justiţiei şi populaţiei din Hong Kong să ia o decizie în privinţa mea. Nu am niciun motiv să mă îndoiesc de sistemul dumneavoastră”, subliniază el în acelaşi interviu.

 

×