x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul DSK: Cameristele unui hotel din Belgrad, panicate din cauza unei misiuni a FMI.

Efectul DSK: Cameristele unui hotel din Belgrad, panicate din cauza unei misiuni a FMI.

20 Mai 2011   •   10:03

De doua zile angajatele de la hotelul de lux Hajat din Belgrad sunt in panica din cauza unei misiuni a FMI care s-a cazat acolo, scrie tabloidul sarb Alo. Dupa arestarea sefului demisionar al FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuala, cameristele sarbe se tem sa nu treaca si ele printr-o asemenea nenorocire.

Cameristele au mare grija sa nu ramana singure cu vreun reprezentant al Fondului, scrie tabloidul, citand un angajat al hotelului, care a precizat ca toate menajerele din hotelul respectiv sunt tinere si frumoase.

Ele vorbesc cel putin o limba straina, dar au interdictie sa intre in discutii cu oaspetii, cu exceptia cazurilor cand sunt intrebate ceva. Conducerea hotelului a refuzat orice comentariu despre acest subiect, mai scrie ziarul Alo, citat de Agerpres.

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Albert Jaeger, se afla in Serbia in perioada 18-27 mai. Misiunea poarta discutii cu guvernul premierului Mirko Cvetkovic pentru incheierea unui nou acord intre Serbia si FMI. Se asteapta ca expertii Fondului sa analizeze situatia economica in tara si sa recomande efectuarea unor reforme in vederea incheierii acestui acord care ar putea fi semnat spre sfarsitul verii. Noul acord cu FMI nu va aduce bani Serbiei, dar va creste credibilitatea ei in ochii investitorilor straini, a declarat Jurij Bajec, consilier al premierului Mirko Cvetkovic, citat de postul de radio B92.

×
Subiecte în articol: externe FMI strauss-kahn dsk