x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul LSD asupra unei tinere - video

Efectul LSD asupra unei tinere - video

14 Feb 2011   •   17:47
Efectul LSD asupra unei tinere - video

151848-untitled-1.jpgUn nou material video despre studiul ştiinţific al drogurilor, la ale cărui experimente au participat sute de persoane în anii '50 în SUA, a apărut pe internet.

Filmul prezintă o tânără aflată sub efectul LSD care îşi descrie delirul trăind intens senzaţiile generate de atingerea unei portocale.
"Acum totul în jur are formă... şi culoare. Totul este colorat, nu numai în portocaliu. Eu nu am mai văzut pînă acum nicio culoare, provin dintr-o lume monocromatică. Nu pot folosi culori. De acum pot face orice doresc!"

În anii `50, perioadă în care ingerarea LSD era legală, sute de persoane au participat voluntar la experimente conduse de echipe medicale care urmăreau efectul acestor droguri asupra psihicului uman, urmărind în special dezvoltarea creativităţii şi a capacităţii de efort intelectual.

LSD este acronimul acidulului lisergic dietilamidă-25, descoperit în 1938 de către Albert Hofmann.
LSD este considerată a fi una dintre cele mai puternice substanţe halucinogene cunoscute. Este o pulbere albă, inodoră, cu efecte variabile care îşi fac apariţia în decurs de o oră şi durează în general între 8 şi 12 ore, slăbind treptat. Acest drog alterează percepţia, dispoziţia şi procesele psihologice şi poate împiedica coordonarea şi abilităţile motorii.

×
Subiecte în articol: lsd